• Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon

AIDAN LUCAS

The building is designed around a central atrium, the ice cave. This space serves as both a light source for the adjacent spaces and as a visual pallet refresher whilst moving from one space to the next.

Based on personal observations of ice's ability to defuse and refract light, along with the decision to arrange art according to colour swatches, the permanent collection is divided into three sub-categories, each with it's own gallery space.

The blue gallery is located on the third floor, it contains paintings with predominant blue tones. Designed with high ceilings and clearstory windows on three sides, the opaque, drop ceiling allows for a bright and evenly lit space that best serves the hues of these paintings.

The amber gallery is located on the second floor, it contains paintings with predominant amber tones, designed with high ceilings and a double-height window on the east wall, the opaque, backlit ceiling allows for a bright and evenly lit space best serving the hues of these paintings.

The red gallery is also located on the second floor. It contains paintings with predominant red tones, designed with low, coffered ceilings and no natural light. The intimate scale of this space best serves the hues of these paintings.